HOE IS HET BEGONNEN

Al van jongs af aan heb ik me geinteresseerd in het weer. Ik werd er door gefascineerd. Zeker wanneer het regent, sneeuwt of ijzelt en mensen de huiselijke beschutting opzoeken, word ik onrustig en blijf buiten om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Vooral noodweer/onweer hebben mijn bijzondere interesse. Ik vind het prachtig om deze geweldige natuurverschijnselen te observeren.

Hier wilde ik me verder in verdiepen en ook anderen laten delen in de resultaten van mijn hobby het weer.

Ik begon met het kopen van enkele temperatuurmeters en toen ik constateerde dat ik er hiermee nog niet was, besloot ik tot de aanschaf van een tweedehands Davis weathermonitor II. Ik zou nu niets meer missen, alle weersgesteldheden konden worden gevolgd, nou ja, behalve de neerslag dan. De monitor was exclusief regenmeter. En dat kan natuurlijk niet in Nederland.

Na enige tijd ging de Davis de deur uit om plaats te maken voor een La Cross ws2300, met regenmeter. Daar heb ik veel plezier aan beleefd.

Toen, na enige jaren, de La Cross qua meting onbetrouwbaar werd en geen correcte metingen meer verrichtte, heb ik een Davis 6163EU VP2 Plus gekocht bij de weerspecialist.

Na uren en uren surfen op het internet en het bestuderen van diverse weerstations wist ik het zeker, Dat wil ik ook, En nu is het dan zover: het actuele weer in en rond de mooie stad Gorinchem staat live op internet.

Ik beleef ontzettend veel plezier aan de installatie en de verdere uitbreiding van het weerstation, maar ook het maken van de website. De achterliggende techniek en de op termijn beschikbare weergegevens veranderen mij al enigszins in een klein Pelleboertje.

Heeft u op- of aanmerkingen met betrekking tot deze website dan houd ik mij van harte aanbevolen en vraag u vriendelijk deze met behulp van het Contactformulier mij toe te zenden.

Aanvullende gegevens

BCMath lib not installed. RSA encryption unavailable